Logo Bowen vereniging

Klanten ervaringen


Onderhoud en Preventie:

"Mijn werk in de zorg vergt een flinke fysieke belasting van mijn lichaam. Om hierin ondersteuning te vinden helpt XX me om mijn bewegingsapparaat soepel en sterk te houden. Ik krijg goede tips en zienswijzen van XX en de Bowen-behandeling ondervind ik als zeer professioneel, vertrouwelijk en prettig!"

Zwangerschap

"Ik was 3 maanden zwanger en had erg last van mijn benen, rug, nek en bekken. Zo had ik me mijn zwangerschap niet voorgesteld. Ik hoopte dat Bowentherapie me beter zou doen voelen, en ja hoor: de behandelingen werkten meteen enorm ontspannend en de pijn werd zo snel minder. Na 5 behandelingen waren al mijn klachten weg en kon ik genieten van de rest van mijn zwangerschap."

Baby 

"Mijn baby van 3 maanden had het KISS-syndroom en darmklachten. Hij voelde zich niet goed, huilde veel en sliep onrustig. Door Bowentherapie veranderde hij in korte tijd van een passief kindje in en zeer actieve vrolijke baby. Na 1ste behandeling kon hij voor het eerst omrollen, op zijn buik gaan liggen en zijn hoofdje optillen. Alle klachten waren na 4 behandelingen verdwenen."

ADHD

"Ik zit in de brugklas maar het ging niet zo goed. Ik was erg druk, maakte vaak ruzie en kon me moeilijk concentreren in de klas. Mijn drukke gedrag was erger geworden toen mijn ouders gingen scheiden. Na 1ste behandeling voelde ik weer lucht in mijn hoofd en hoefde ik niet meer zo vaak ruzie te maken. Na 3de behandelingen kon ik me veel beter concentreren in de klas en kreeg ik eindelijk complimenten van de leraar in plaats van straf."

ADEMHALING problematieken

Astma 
"Ik heb hooikoorts en astma waarvoor ik medicijnen gebruik. Ik was eigenlijk altijd verkouden. Vooral als ik lag had ik veel last van slijm en een piepende ademhaling. Na 1 behandeling met Bowentherapie was ik veel minder verkouden en had ik ‘s nachts minder last van benauwdheid. Nu, aan het eind van de therapie gebruik ik nauwelijks meer medicatie en ben ik nog maar af en toe verkouden. Ik heb dit jaar nog geen hooikoorts gehad en ik kan zelfs weer sporten!"

Hyperventilatie
"Ik was totaal uitgeblust. Ik had veel last van hyperventilatie, angsten en onrust. Ik kon niet meer normaal functioneren, ik moest er iets aan doen. Toen hoorde ik over Bowentherapie – ach ik kan t altijd eens proberen. Op de behandeltafel kwam ik eindelijk tot rust. De pijn in mijn borst werd minder en ik kreeg weer vertrouwen in mezelf en mijn herstel. Langzamerhand werd ik steeds meer ontspannen en vrolijk. Het aantal hyperventilatie-aanvallen werd steeds minder en zijn nu sporadisch. Ik pakte mijn dagelijkse activiteiten op en begon zelfs aan een nieuwe studie." 

Hooikoorts
"Ik had al ruim 10 jaar last van hooikoorts. Medicijnen werken niet meer. Een kennis raadde me aan om Bowentherapie te proberen; dat had bij haar enorm geholpen. Na de 2e Bowenbehandeling had ik 3 dagen erge hooikoortsklachten maar die verdwenen op dag 4 en kwamen tot op heden, ruim een jaar na de behandelingen niet meer terug. Ik kan het iedereen aanraden!"

Gewricht en spierklachten

"Maandenlang had ik rug-, arm- en nekpijn waardoor ik niet goed kon functioneren. Autorijden deed te veel pijn en ik kon niet eens meer zelfs mijn veters strikken. Door Bowentherapie kon ik al na 3 behandelingen mijn nek beter draaien en daardoor wat gemakkelijker autorijden. Na 6 behandelingen kon ik weer dagelijkse dingen doen zoals boodschappen en huishoudelijke klusjes. Nu draai ik weer volop in het leven mee."

Kniepijn:
"Ik had een zeer hardnekkige en terugkerende blessure aan mijn knie. Hardlopen en zelfs wandelen was pijnlijk. Bowen is een therapie die de gehele storing/blokkades probeert te verhelpen. Na de eerste behandeling was mijn knie veel soepeler en minder pijn. Na de 2e behandeling idem, de pijn is nagenoeg weg, eindelijk! Ben zo blij! Heb inmiddels enkele zeer lange wandelingen gelopen zonder problemen. En nu langzaamaan hardlopen weer opbouwen. XX is kundig en betrouwbaar. De behandeling is prettig en ontspannend. Ik beveel XX van harte aan😊 !"

Voetklachten:
“Een zachte, verfijnde en diep inwerkende aanraking. Rustgevend en ontspannend. Weer bewust in contact komen met je lichaam. Voelbaar waar spanning of pijn is en waar niet. Het lichaam gaat ontspannen en daardoor herstellen. Een zeer bijzondere ervaring. Een aanrader voor iedereen, zelfs als je geen klachten hebt!”

Pijn in de heup:
“Vanaf augustus 2018 tot begin 2019 heb ik 9 Bowen behandelingen bij XX. gehad i.v.m. reeds lang bestaande pijn in de linker heup. Van het een kwam het ander, omdat ik de pijnlijke heup ging ontlasten ontstond weer ergens anders pijn. Zo bleef ik jaren tobben, nu en dan fysiotherapie, maar zonder blijvend effect. Toen ben ik naar ML-Care gegaan, op advies van een buurvrouw. Na een gedegen intake gaf XX. een heldere analyse en behandelplan. XX. kan een en ander zodanig uitleggen (ondersteund met plaatjes/foto’s) dat je het begrijpt. Vooral na de eerste keren was het effect heel groot, de pijn was aanzienlijk minder. Geleidelijk nam de pijn verder af en op een gegeven moment gaf XX. aan dat ik moest gaan sporten om een betere core stability te krijgen. Dit doe ik nu ruim een jaar en ook dit werkt. Inmiddels heb ik nauwelijks meer pijn, zo nu en dan een terugval (bijv. na een hele dag staand training geven), maar ik herstel snel. Kortom: een succesvolle behandeling bij een professionele en prettige Bowentherapeut.”

Wervelkolom val
“Enkele jaren terug had ik na een val op mijn stuit al kennis gemaakt met Bowentherapie en met XX.. Toen ik dit najaar weer klachten kreeg en het gevoel had dat het steeds vaster kwam te zitten in mijn lijf, wist ik dat hier op het goede adres zou zijn. Onder deskundige begeleiding van XX. op zoek naar de blokkades in mijn lijf, die - soms stevig - werden aangepakt. Ik heb genoten van de weldadige behandelingen, kreeg tips en oefeningen waar ik thuis mee verder kon. Ik ben me bewuster geworden van mijn lichaam en mijn houding, voel me beter in balans, heel fijn. Ik spreek graag mijn waardering uit voor XX., voor de wijze waarop ze haar vakkennis combineert met een respectvolle bejegening. Dankjewel voor het delen van je wijsheid!”

Rusteloze benen en knieoperatie herstel
“Elke avond kon ik niet slapen van rusteloze benen en gloeiende voeten. Door XX. slaap ik weer zonder rusteloze benen en gloeivoeten! Echt geweldig. Ook ben ik naar haar toe gegaan voor behandelingen na mijn knieoperatie (hele nieuwe knie). Door langdurige pijn was ik iets anders gaan lopen en zat er veel spanning en onbalans in mijn lichaam. Ik had flinke onderrug pijn. Fysio hielp niet. XX. bracht opnieuw balans in mijn lichaam en het herstel ging boven verwachting veel sneller dan de arts voorspeld had Binnen 3 maanden liep ik weer als een kievit zonder pijn! Mijn lichaam is zo blij met de Bowen therapie. “- Francien (74)

Diverse klachten
“De Bowen therapie van XX. heeft mij vanaf de allereerste behandeling heel goed geholpen. Daarnaast is XX. een sympathieke en rustige persoonlijkheid, waardoor de behandelingen heel ontspannend zijn. Een cadeautje aan jezelf én een oplossing voor je klachten. Echt een aanrader!” - Ernie (63)

Pijnlijke spieren bij het slapen en een lam gevoel in de benen
“De behandeling is altijd gericht op mijn hele lichaam en is altijd symmetrisch. Dat geeft op zich al een evenwichtig gevoel.  De pauzes in de behandeling zijn een verrassende openbaring… er gebeurt nog van alles terwijl ik rustig alleen lig. Net alsof ik nog aangeraakt of meegenomen wordt. De rust die ik ervaar is voor mij een warm bad. De dagen erna weet ik dat er van alles in beweging is en geef ik mijzelf ruimte om hiermee om te gaan inclusief veel water drinken. Na een drietal behandelingen kan ik al korte tijd liggen op mij zij en na zeven behandelingen gaat het wonderlijk beter. Wel merk ik dat ik meer tijd tussen de behandelingen door nodig heb, ja mijn geest is al verder, maar mijn lichaam nog niet. Na negen behandelingen ben ik blijvend verholpen van mijn klacht.” - Renate (54)

Nek- en schouderklachten

"Al 40 jaar had ik chronische nek- en schouderklachten. Ik heb het hele medische circuit doorlopen, maar de klachten werden met de jaren alleen maar erger. Toen ontdekte ik Bowentherapie: wat een verademing. Al vanaf de 1e behandeling waren er overduidelijk positieve effecten: ik voelde me beter en de pijn werd zachter. Gaandeweg werden de klachten steeds minder en na 5 behandelingen had ik geen pijn meer. Maar dat niet alleen: ook bijkomende ongemakken zoals slikklachten en zijn als sneeuw voor de zon zijn verdwenen."

Schouderpijn:
Ik heb ongeveer 2 jaar geleden XX. benaderd voor pijn in de schouder die uitstraalde naar mijn oor en kaak. Ze heeft een uitgebreid intakegesprek gehouden, waarin ze ook meer wilde weten over andere klachten. Door met haar in gesprek te gaan over hoe ik met mijn pijn omga, heb ik veel geleerd over waarom ik overal klachten had. Ik heb meerdere keren mijn eigen aanpak moeten bijstellen. XX. heeft veel kennis op allerlei gebieden en maakt gebruik van veel technieken. Zij kan veel uiteenlopende klachten oplossen en in een klein aantal behandelingen. Zij gebruikt voornamelijk Bowentherapie wat invloed heeft op spier- en fascieverbindingen. Soms is Bowen zacht, soms meer intensief. Het heeft een langduriger effect dan verwacht. Ik ben nog in behandeling, maar kan zeggen dat ik veel meer bereikt heb dan ik had verwacht.”

Frozen shoulder:
"
Ik kwam bij XX. met een ernstige frozen shoulder waar ik al veel hulp voor gezocht had, maar niets had tot nu toe echt geholpen. Ik kon mijn arm in alle richtingen bijna niet meer bewegen en had heel veel pijn. Direct na de eerste behandeling had ik al veel meer bewegingsvrijheid in mijn arm en de pijn zakte steeds meer. Ik kon weer goed slapen en langzaam aan de dagelijkse dingen weer gaan doen. Na elke behandeling werd het beter en ik ben in korte tijd van dit probleem afgekomen! XX. was voor mij een reddende engel.”

Schouder en nek:
“Na een zeer lange periode van pijn in de nek en boven rug met uitstralingspijn en na bezoek aan fysiotherapeut zonder resultaat maakte ik bij XX. kennis met Bowen. Ik kwam binnen met “baat het niet dan schaadt het niet” maar ging na enkele behandelingen bijna volledig klachtvrij weer weg. Zeer veel respect en bewondering voor de passie waarmee XX. de behandeling uitvoert. Voor en na de behandeling is er ruimte voor een gesprek en een luisterend oor wat erg fijn is. XX., je bent goed bezig! Na de ‘coronapauze’ kom ik zeker weer bij je terug. Tot zover…bedankt!!” -Harry (54)

Whiplash
“XX. is echt heel goed!! sinds ik bij haar kom voel ik me echt een ander mens ik kan het iedereen aanraden. Zit beter in mijn vel en kan weer sporten! Gewoon top!” - Tanja (33)

Onverklaarbare pijnen
“Jarenlang rondgelopen met brandend gevoel tussen schouderbladen en onverklaarbare pijnen op borst en rug.
Alles geprobeerd en ik was non-believer van alternatieve middelen bleef XX. maar zeuren aan mijn hoofd dat Bowen zou helpen. In het kader van: “Baat het niet, schaadt het niet” toch maar geprobeerd.
a een professionele Intake gaan liggen op de tafel en aan de slag gegaan. Op dat moment gebeurde er weinig tot niets. Tot ik een week later erachter kwam dat het ineens beter ging. Week na week ging het beter en na 5 weken klachtenvrij.
Ik ben vanaf nu een believer geworden. Bowen werkt en XX. is een professionele begeleider op dit gebied. Dank XX.!” - Richard (44)

Rugklachten

"Ik had al jaren last van rug- en bekkenklachten en een slapend been en ging op aanraden van een vriend naar een Bowentherapeut. De behandelingen waren zeer ontspannend en pijnloos. Er gebeurde daarna van alles in mijn lichaam: een borrelend en tintelend gevoel. Bij andere therapieën ging mijn rug ‘op slot’ maar na Bowen voelde ik enorm veel ruimte en bewegingsvrijheid. Mijn rug is nu weer stabiel en ik heb bijna nooit meer pijn. "

“Vanwege terugkerende klachten in mijn onderrug ben ik bij XX. geweest. Na een complete anamnese heeft ze precies weten vast te stellen waar het probleem vandaan kwam. Door de Bowentherapie werd mijn pijn op dat moment verholpen. En ik kreeg een vervolg advies om met voetentraining te gaan starten. Zodat ik zelf actief het probleem in mijn voeten kan aanpakken, waardoor mijn houding gaat verbeteren en mijn rugpijn gaat oplossen”.

RSI/ CANS

"Ik heb 10 jaar rondgelopen met het carpaal tunnelsyndroom. Ook had ik last van oor geluid en ik kon niet goed slapen. Al na één behandeling sliep ik elke nacht door! Na de tweede behandeling werd mijn hand soepeler, rustiger en sterker. Na het vierde consult verdween het geluid in mijn oren en het laatste restje pijn in mijn hand."

Stress

"Ik was een echte stresskip! Altijd aan het werk, hoge bloeddruk en ik sliep heel slecht omdat ik continu piekerde. Toen ik iedere dag hoofdpijn had was het tijd om er iets aan te doen. Na de eerste Bowenbehandeling had ik 6 dagen geen hoofdpijn en sliep ik 5 van de 7 nachten door. Sinds de therapie slaap ik bijna elke nacht goed en is mijn bloeddruk veel lager. Ik heb alleen nog hoofdpijn als ik me te druk maak."

“Al na één behandeling was het voor mij duidelijk: Bowen is de ultieme combinatie van alle eerder gevolgde therapieën als yoga, Reiki, voetreflex en acupunctuur. En daarmee de meest complete, heilzame oplossing voor stress gerelateerde klachten. Tel daarbij de deskundige, ontspannen wijze van behandeling door XX. op, en je komt als een blij mens thuis. I love Bowen. En XX.” - Bea (51)

Sport

"Ik houd erg van sport maar enkele weken geleden kon ik niet meer trainen omdat ik een schouderblessure kreeg. Ik kon niet zonder pijn mijn arm bewegen. Na de eerste Bowenbehandeling kwam alle opgebouwde vermoeidheid van maanden eruit en ik voelde trillingen door de pijnlijke schouder. Na 4 behandelingen was ik energieker dan ooit en was de pijn geheel verdwenen. Ik kan nu zonder beperkingen weer sporten."

“In maart 2021 kwam ik tijdens een wielertraining in Kroatië met Team Novo Nordisk hard ten val. Het gevolg bleek, na meerdere verkeerde diagnoses, onder andere een hersenschudding. Ik heb meerdere dingen geprobeerd, zoals tips van de huisarts, fysio en neuroloog, maar niks hielp. Uiteindelijk kreeg ik via via de tip om Bowen therapie eens uit te testen. Wanhopig zoekend naar iets wat werkte heb ik mij gelijk ingeschreven en vanaf het intakegesprek had ik het volste vertrouwen dat XX. echt iets voor mij kon betekenen. De eerste 3 sessies waren erg intens, maar sloegen gelijk goed aan. De duizeligheid en hoofdpijn namen snel af en ook de vermoeidheid volgde al snel. Nu, 6 sessies later, durf ik echt wel te zeggen dat ik (zo goed als) hersteld ben. De ene dag gaat uiteraard beter dan de ander, maar de stappen (of beter gezegd reuzensprongen) die ik heb gemaakt waren zeker niet mogelijk zonder de hulp van XX.!” - Tom (19), Ongeval

Auto Immuunziektes

MS Multiple sclerosis
“Ik ervaar elke behandeling als een feestje voor mijn lijf. Het haalt de MS niet weg maar het zorgt wel voor een fijn ontspannen gevoel wat ik zo lang mogelijk probeer vast te houden. De persoonlijke benadering ervaar ik ook als zeer prettig! Een gesprekje, een lach en soms een traan...” - Angela (52)