fbpx
Drukwerk

Bowen therapie, voor wie?

De therapie is geschikt voor jong en oud. Heeft u (pijn)klachten? Voelt u zich gespannen en niet lekker in uw vel? Stagneert genezing na ongeval, operatie, blessure of ziekte? Geeft uw huidige behandeling geen vooruitgang? Probeer Bowen therapie…….

De techniek werkt op de fascie (bindweefsel) door het hele lichaam. Alles in uw lichaam is omgeven door fascie. Een goede werking zonder spanning in dit weefsel is van groot belang voor uw gezondheid.

Bowen therapie is een manuele techniek waar zachte bewegingen gemaakt worden met duim en vingers met een bepaalde druk in een bepaalde richting  op diverse plaatsen op het lichaam. Het zenuwstelsel ontvangt impulsen wat ontspanning in het bindweefsel creëert.  De informatie werkt door in alle systemen zoals het bewegingsstelsel, zenuwstelsel, lymfestelsel, circulatiestelsel, spijsverteringsstelsel, ademhalingsstelsel, hormonale stelsel en orgaanstelsel. Het hele lichaam wordt aangespoord oplossingen te vinden, waardoor organen en weefsels beter of weer goed kunnen functioneren.

Het resultaat is minder pijn, meer beweeglijkheid, een betere doorbloeding, meer energie, meer mobiliteit, meer rust, een betere slaap, een sterkere weerstand en een betere orgaanfunctie.

Hoe werkt de Bowen techniek?

Klik hier om het via YouTube te bekijken.

Bij onderstaande klachten is de Bowen therapie zeer effectief gebleken. Staat een klacht er niet bij, overleg dit dan met een Bowen therapeut in uw omgeving.

Spier en gewrichtsproblemen:

–  rug- en nekpijn 
–  schouderklachten
–  knieklachten
–  sportblessures
–  bekkenproblemen
–  artrose 
–  reumatische aandoeningen
–  fybromyalgie

Stress gerelateerde klachten

–  alle vormen van stress
–  burn-out
–  Niet lekker in je vel zitten
–  hoofdpijn
–  migraine
–  hyperventilatie

Hormonale klachten

–  menstruatieklachten
–  zwangerschap/vruchtbaarheid
–  mastopathie
–  bekkeninstabiliteit
–  overgang

Kinderen en baby’s

–  huilbaby’s
–  slaapproblemen
–  bedplassen
–  darmkrampjes

Problemen met de ademhaling

–  hooikoorts
–  astma

Letselklachten

–  RSI
–  whiplash

Sport

–  sportblessure
–  blessurepreventie
–  prestatieverbetering

Anders

–  adhd
–  vermoeidheid
–  herstel na operatie
–  littekens
–  spijsvertering/darmsysteem