
Bowentherapie, voor wie?
De Bowentherapie iseen vorm van fasciatherapie en is geschikt voor jong en oud. Heeft u (pijn)klachten? Voelt u zich gespannen en niet lekker in uw vel? Stagneert genezing na ongeval, operatie, blessure of ziekte? Geeft uw huidige behandeling geen vooruitgang? Probeer dan zeker de Bowentherapie…….
De techniek werkt op de fascia (bindweefsel) door het hele lichaam. Alles in uw lichaam is omgeven door fascie. Een goede werking zonder spanning in dit weefsel is van groot belang voor uw gezondheid.
Bowentherapie is een manuele techniek waar zachte bewegingen gemaakt worden met duim en vingers met een bepaalde druk in een bepaalde richting op diverse plaatsen op het lichaam. Het zenuwstelsel ontvangt impulsen wat ontspanning in het bindweefsel creëert. De informatie werkt door in alle systemen zoals het bewegingsstelsel, zenuwstelsel, lymfestelsel, circulatiestelsel, spijsverteringsstelsel, ademhalingsstelsel, hormonale stelsel en orgaanstelsel. Het hele lichaam wordt aangespoord oplossingen te vinden, waardoor organen en weefsels beter of weer goed kunnen functioneren.
Het resultaat is minder pijn, meer beweeglijkheid, een betere doorbloeding, meer energie, meer mobiliteit, meer rust, een betere slaap, een sterkere weerstand en een betere orgaanfunctie.
Hoe werkt de Bowen techniek?
Klik hier om het via YouTube te bekijken.
Bij onderstaande klachten is de Bowentherapie zeer effectief gebleken. Staat een klacht er niet bij, overleg dit dan met een Bowentherapeut in uw omgeving.
Spier en gewrichtsproblemen:
– rug- en nekpijn
– schouderklachten
– knieklachten
– sportblessures
– bekkenproblemen
– artrose
– reumatische aandoeningen
– fybromyalgie
Stress gerelateerde klachten
– alle vormen van stress
– burn-out
– Niet lekker in je vel zitten
– hoofdpijn
– migraine
– hyperventilatie
Hormonale klachten
– menstruatieklachten
– zwangerschap/vruchtbaarheid
– mastopathie
– bekkeninstabiliteit
– overgang
Kinderen en baby’s
– huilbaby’s
– slaapproblemen
– bedplassen
– darmkrampjes
Problemen met de ademhaling
– hooikoorts
– astma
Letselklachten
– RSI
– whiplash
Sport
– sportblessure
– blessurepreventie
– prestatieverbetering
Anders
– adhd
– vermoeidheid
– herstel na operatie
– littekens
– spijsvertering/darmsysteem