Logo Bowen vereniging

MSTR littekenbehandeling

Locatie:
De IJsfabriek
Vaartweg 92
1401 RD  Bussum

https://www.bowenvereniging.nl
Aanvang:
Zondag 12 september 2021 9:00 uur
Einde:
Zondag 12 september 2021 17:00 uur
Docent:
Elian Krekels

MSTR (McLoughlin Scar Tissue Release) is een littekenbehandeling die ontwikkeld is door Alastair McLoughlin, een teacher in de Bowentherapie.  Het is een zeer zachte hands-on techniek die werkt op de fascia. Het wordt vaak onderschat hoe littekens je therapeutisch resultaat kunnen beperken of verstoren.

Bij postoperatieve littekens, of littekens door trauma zien we letsel tot op celniveau van vele weefsels ( botten, spieren, organen, zenuwen, huid ) Dus de verstoring betreft niet alleen het zichtbare litteken maar ook onderliggende structuren. Hierdoor kan een litteken zenuwen en lymfe- en bloeddoorstroming beïnvloeden maar ook bewegingsbeperkingen of pijn veroorzaken. Afhankelijk van de locatie kunnen ze ook energetisch blokkeren als ze meridianen of chakra’s doorkruisen.

Door de workshop ga je de impact van littekens begrijpen en leer je hoe je een litteken effectief kunt behandelen. Aan bod komen

  • Soorten littekenweefsel, contra-indicaties, indicaties.
  • Vorming van littekenweefsel.
  • Fysieke, psychologische en emotionele effecten van littekens.
  • Energetische verstoringen
  • Een typische littekenweefselsessie - planning, nazorg en Follow-up behandeling.
  • Praktijk : Ruim tijd voor demonstraties en oefenen/ uitwisselen met medecursisten.

Na de deelname aan de eendaagse workshop ontvang je een deelnamecertificaat. Deze scholing is geaccrediteerd door KTNO nr. 10765

Nadat u de vragentoets en de casestudies succesvol heeft afgerond, wordt u een 'Approved Practitioner' van de McLoughlin Scar Tissue Release Technique® en ontvangt u ook een 'Certificaat van bekwaamheid'. U mag dan het logo en promo video's gratis gebruiken. Tevens krijgt u een gratis vermelding van World wide practitioner op de website https://www.mcloughlin-scar-release.com/.

 

Deelnamekosten

€ 195,00 voor 1 dag

Leden krijgen 5% korting.