BOWEN THERAPIE - ALS EEN GEZOND LIJF U LIEF IS
Agenda

Media

Hier vindt u een reeks interessante items over Bowen therapie

 

Boek: De Bowen Techniek                                                                 ISBN 9789082244120

Een Nedelandstalig boek over Bowen Techniek, geschreven door Anneke Loode.
Opleider bij De Bowenschool.
Dit boek is speciaal bedoelt als naslagwerk voor therapeuten met veel foto's en uitleg van specifieke Bowenmove's. Maar ook met bijdragen van onder meer Romney Smeeton, Oswald Rentsch, John Wilks en Graham Pennington. Meer informatie hierover is te vinden op:
www.debowenschool.nl

 

Boek: De Bowentechniek - kracht in Eenvoud                              ISBN 9789081930307

Geschreven door Elena den Blanken en René van Geffen.
Een Nederlandstalig boek over de Bowentechniek, geschreven door twee ervaren Bowentherapeuten. Een leesbaar boek voor belangstellende cliënten, therapeuten en medici.

 

Boek: The Bowen Technique-The inside story                              ISBN 9780955706301

John Wilks is een Engelse Bowendocent. Hij behandelt in dit boek, dat vooral bedoelt is voor praktiserende Bowen therapeuten, veel aspecten met betrekking tot praktijkvoering. Daarnaast krijgen onderwerpen die te maken hebben met zwangerschap ruim aandacht. In Nederland verzorgt hij regelmatig bijscholingen.

Boek: Understanding the Bowentechniuqe                                   ISBN 1904439365
Ook van John Wilks, is een dun en makkelijk leesbaar boekje. Heel geschikt om aan geïnteresseerden mee te geven. Past in je binnenzak.

In samenwerking met een bekende BBC documentairemaker heeft hij ook twee Dvd's opgenomen. Kijk voor meer info hierover op.
http://www.youtube.com/watch?v=GI6DMNy12iM

 

Boek: The Anatomy Trains Van Tom Myers.                                    ISBN 9780443063510

Hij beschrijft een heel nieuwe kijk op de anatomie. Het boek bevat veel duidelijke tekeningen. Tijdens een Bowenbehandeling wordt het lichaam vaak volgens deze inzichten benaderd .Een interessant filmpje van hem waarin hij uitlegt dat een spier niet alleen werkt maar dat we bewegen vanuit vele, nauw samenwerkende spierketens ziet u hier.
http://www.youtube.com/watch?v=ZyU7SsQmVRE

 

Film over de Fascie: Tijdens een Bowenbehandeling beïnvloeden we de fascia, een soort spinnenweb in het lichaam dat alles met elkaar verbind en er voor zorgt dat alles ook soepel ten opzichte van elkaar kan bewegen. Hoe beter de kwaliteit van de fascia hoe gezonder iemand is.
Een franse chirurg heeft een prachtig filmpje gemaakt waarin hij de levende fascia in het lichaam heeft gefilmd. Hierin ziet u ook  hoeveel water de fascia bevat en hoe belangrijk het dus is om water te drinken.
http://www.youtube.com/watch?v=01jdrGrp4Fo

 

Website over astma: Op de website van Alastair Rattray is veel te vinden over de mogelijkheden van Bowentherapie bij astma. Het is de site van een autoriteit op dit gebied. Hij geeft regelmatig bijscholing voor de Bowentherapeuten in Nederland.
http://www.bowen-for-asthma.com

 

 

Op de deze pagina kan informatie worden geplaatst voor iedereen die interesse heeft in Bowen Therapie. Denk aan studies, artikelen, boeken, e.d.
Voorwaarde is dat het een relatie heeft met Bowen.
Stuur je bijdrage ter beoordeling aan het secretariaat van de Bowen Vereniging
Het bestuur kijkt dan of het geplaatst kan worden.

info@bowenvereniging.nl

 

 

 

De Vereniging  |  Media  |  Links  |  Voor Leden  |  Contact